Shop

Internationale Hondendag! TOT 50% korting op KONG speeltjes!

Honden Etiquette op Straat: Een Handleiding voor Baasjes

Wandelen met je hond is niet alleen een noodzaak, maar ook een van de grootste pleziertjes van het hebben van een hond. Echter, zoals bij alle sociale situaties, komt ook een stukje aanpassing kijken. Het gaat niet alleen om het uitlaten en laten snuffelen van je hond, maar ook om hoe je je als baasje gedraagt. Hier is een handige gids over straatetiquette voor hondenbaasjes die willen zorgen dat hun wandelingen net zo plezierig zijn voor anderen als voor henzelf.

1. Aan de Lijn Houden, Altijd: Het lijkt misschien een no-brainer, maar het aan de lijn houden van je hond is de ruggengraat van goede hondenetiquette. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid van je hond, maar ook die van andere honden en mensen. Zelfs als je hond de vriendelijkheid zelve is, kun je niet altijd hetzelfde zeggen van elke hond of persoon die je tegenkomt. Laat je hond los waar het kan en je andere niet tot last bent. Mocht je een andere aangelijnde hond tegenkomen , lijn jouw hond dan ook even aan. Kleine moeite.

2. Poepzakjes: : We hebben het allemaal meegemaakt – Stappen in een verse hondendrol op straat of in het gras. Het oprapen van de uitwerpselen van je hond is niet alleen een teken van goed burgerschap, maar het houdt de buurt ook schoon en vrij van ongewenste verrassingen. Je zorgt er ook voor dat je hond geen bron van besmetting wordt voor andere honden mochten ze iets onder de leden hebben of nog erger , Giardia hebben.

3. De Kunst van het Sociale: Niet elke hond (of mens) is gediend van onverwachte ontmoetingen met jouw hond. Het is belangrijk om altijd toestemming te vragen voordat je hond interactie heeft met andere honden of mensen. Deze simpele vraag kan ongemakkelijke of zelfs gevaarlijke situaties voorkomen.

4. Personal Space, yes please!: Net zoals mensen, waarderen honden en hun baasjes persoonlijke ruimte. Houd voldoende afstand wanneer je andere honden en hun eigenaren passeert. Dit geeft iedereen de ruimte om zich comfortabel te voelen en te reageren, mocht dat nodig zijn. We laten onze kinderen tenslotte ook niet op iedereen afrennen met de verwachting dat de ander ze wel vermaakt. 

5. Train, Train, Train: Een goed opgevoede hond is een gelukkige hond (en maakt gelukkige mensen). Basiscommando’s zoals ‘zit’, ‘blijf’, en ‘hier’ kunnen het verschil betekenen tussen chaos en een aangename wandeling. Plus, het laat zien dat je verantwoordelijkheid neemt voor zowel het welzijn van je eigen hond maar voor de toevallige voorbijgangers en het verkeer. Daarbij is het trainen een leuke interactie voor jou en je hond tijdens een wandeling. Scrollen op je telefoon en niet opletten kan echt niet.

6. Ken Je Hond: Elke hond is uniek. Sommigen houden van mensen, anderen van honden, en sommigen geven de voorkeur aan een meer solitaire ervaring. Het is jouw taak als baasje om je hond te kennen en situaties te vermijden die stress of angst bij je hond kunnen veroorzaken. Kijk eens kritisch of jouw hond echt speelt of gewoon hard rent om te ontkomen aan een vervelende hond. Ontspannen spel is respectvol en zitten regelmatig pauzes in om te kijken of iedereen het allemaal nog wel leuk vindt. O en als je hond gaat liggen bij een tegemoetkomende hond is dat geen teken van onderdanigheid maar van spanning. 

7. Glimlach en Groet: Een vriendelijke glimlach of een korte groet kan een verschil maken in het opbouwen van een gemeenschapsgevoel. Zeker als je ziet dat iemand worstelt met bijvoorbeeld een reactieve hond. We doen allemaal ons best en oordelen vanaf de zijlijn is echt te makkelijk.

Onthoud, de wereld is zoveel vriendelijker met een beetje wederzijds respect en begrip. Door deze eenvoudige regels te volgen, zorgen we niet alleen voor een veiligere en aangenamere omgeving voor onze honden, maar ook voor onszelf en onze buren. Dus, laten we de riem pakken, die poepzakjes niet vergeten, en genieten van het avontuur dat voor ons ligt!

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review